במדינה מסוימת באפריקה קיימת בעיה חמורה של גניבת בקר, והממשלה הזמינה מערכת לסימון ורישום הפרות כדי שניתן יהיה לזהות כל פרה בכל זמן נתון. המערכת הנותנת מענה לבעיה זו משלבת מחשב משרדי נייח, מחשב ידני נייד, וניירת משני סוגים. כמו כן, כאביזרים חיצוניים, כלולים במערכת תג אוזן לפרות, טבלית אלקטרונית (Bolus) שהפרה בולעת ונשארת בקיבתה לשארית חייה, ומקל אלקטרוני (RFID) לזיהוי הטבלית בקיבתה. התוכנה זהה במחשב הנייח (PC) ובמחשב הנייד (MC).
קהל היעד כולל צוותים המורכבים מאנשים פשוטים מאד, שעוברים מכפר לכפר – ובאפריקה, חלק מהכפרים אינו מופיע במפה – מאתרים את ראש הכפר וראשי העדרים ומבצעים רישום של כל פרה ושל כל ראש עדר. הדרישה היתה שהמסמך ייכתב בשפה פשוטה, שכל צעד וצעד יפורט ושיש להימנע מהפניות למקומות אחרים במסמך.
נשקלו שתי אפשרויות: הראשונה, הדרכה אחת לביצוע כל צעד ב PC וב MC במקביל, והשניה, בניית תהליך לפי הסדר הכרונולוגי של העבודה. למרות שהתוכנות ב PC וב MC זהות, התקבלה החלטה להתאים את המסמך לקהל היעד, ולבנותו לפי הסדר הכרונולוגי של התהליך:
המסמך מובנה בהתאם לצרכי המשתמש הסופי, כולל תמונות של כל המרכיבים (כמו MC, טבלית, RFID, תג אוזן), פירוט כל הסעיפים בטבלת הרישום הידני, ובמידת הצורך יש חזרה מפורטת על תהליכים שכבר פורטו.
ליצירת קשר, לחץ כאן
לצפייה בהמלצה, לחץ כאן
© 2024 SYC Technical Writing & Translations. All right reserved.